•  4 minut

Zakaj ne zmorem živeti v tem TRENUTKU? 💆‍♀️ banner

Zakaj ne zmorem živeti v tem TRENUTKU? 💆‍♀️

Kje smo, če nismo v sedanjem trenutku?

Nihalo lahko iz sedanjosti zaniha le v dve smeri, preteklost ali pa prihodnost. Če je pobeg iz sedanjosti trajen smo priča nihalu, ki se je zataknilo nekje na spektru med stanjem večne ruminacije preteklosti ⏮ ali pa pretiranega planiranja prihodnosti🔮.

Na tem predavanju bom obravnaval predvsem zataknjenost v prihodnosti, ki je pri sodobnem človeku zaradi pomanjkanja časa bolj pogosta.

Kako izgleda življenje, ko smo odvisni od razmišljanju o prihodnosti?

Zakaj zaradi velikega števila dogodkov v dnevu, drvimo proti “navideznemu cilju” - proti trenutku, ko bo dela zmanjkalo in si bomo končno oddahnili 😮‍💨

Za hitrost je značilen tunelski vid, tudi na telesni in miselni ravni. S pogledom in telesom hitimo vedno le naprej, z mislimi pa skačemo na naslednja opravila, da se na njih čimbolj pripravimo. Da med opravili ne bo prišlo do nekoristnega čakanja, moramo vse naše dnevne podvige splanirati “u nulo”.

In za tako planiranje moramo misli usmeriti v prihodnost. A pazi zdaj to! Okolje v katerem živimo se veš čas spreminja, in temu primerno je treba naše plane vseskozi prilagajati -

Še več planiranja, še več življenja z glavo v prihodnosti.

V vsem tem hitenju pozabimo nase, za sedanjost ni več časa. Če vmes zbolimo, nas skrbi in zopet razmišljamo, kaj nas čaka za naslednjim ovinkom. Življenje postane eno samo trpljenje.

Ne opazimo več niti lastnega dihanja 🫁, ne čutimo več niti lastnega utripa 🫀. Sedanjost se nam iz sekunde v sekundu izmika in postane naša vaba. Vse napore upremo v to, da poskušamo prelisičiti svet, z namenom, da bomo nekoč pa le zagrizli v opevajoči sadež sorte Biti tukaj in zdaj.

Pa dobro Klemen, pač imaš v glavi malo več misli? A je to res tako hudo?

Preobremenjen tok misli močno definira tudi dogajanje v telesu. Iz telesa poskušamo iztisniti več, kot je trenutno zmožno. In sčasoma fizično ne zmore več prenašati tako velkih pritiskov ter odpove. Telo nas je pustilo na cedilu … pozabimo pa, da smo mi dan za dnem telo izrabljali za vse vrste lastnih interesov in mu nismo pustili niti do besede.. Bolezen/poškodba nas na tej poti ustavi in v nagovori z jasnim, a pogosto spregledanim sporočilom - poišči ravnovesje ⚖️.

👉 Zakaj nam misli bežijo v prihodnost?

👉 Zakaj se gibam hitreje od mojih trenutnih zmožnosti?

👉 Ali je mogoče, da se en del mene boji sedanjosti?

👉 Kako s pomočjo AEQ metode® urediti vzrok in pripadajoče negativne psiho-somatske posledice?

V to smer bom zapeljal tokratno predavanje, kjer bomo raziskovali, kaj storiti, da začnemo življensko nihalo umirajti in vračati v sedanjost.

Uvodni razlagi bo sledila tudi predstavitev, kako s pomočjo AEQ metode® urediti vzrok za prehitro življenje in temu pripadajoče negativne psiho-somatske posledice?


Informacije o programu

Kdaj:
Petek, 16. september od 19:00 do 20:30 (90min)

Kje:
Predavanje bo potekalo preko spletnega programa za videoklice **Google Meet
**(dostop do povezave dobiš ob prijavi)

🧚🏻‍♀️ Udeležba je brezplačna! 🧚🏻‍♀️

👉 PRIJAVA NA PROGRAM 👈


Za udeležbo boste potrebovali sledeče:

  • prostor kjer za čas predavanja ne bo motečih dejavnikov (hrup, ljudje, domače živali, mraz, vročina, hladna tla, …)
  • podlogo za izvajanje vaje (joga mat ali kakšna druga vrsta podloge, na kateri lahko ležiš)
  • flaško z vodo
  • stabilno internetno povezavo
  • prenosnik ali tablico z delujočim mikrofonom in video kamero

To predavanje bo temeljilo predvsem kot teoretični uvod v izbrano temo, ki bo zaključeno s krajšo demonstracijo prve AEQ vaje.

Predavanje je namenjeno, da se kot začetniki spoznate s AEQ metodo, zato od samega predavanja ne morete pričakovati, da boste prišli do večje trajne spremembe. Za trajno spremembo moramo v proces poleg teorije aktivno vključiti tudi telo - in temu je namenjeno redno in poglobljeno učenje AEQ vaj®. Je pa to predavanje zelo dober začetni korak.

Če se po predavanju odločite, da želite pri sebi trajno izboljšavo, vam pripročam obisk katerega od mojih večtedenskih spletnih programov ali pa se odločite za individualno učenje. Individualna srečanja izvajam z živo ali pa preko video klica in trajajo 90 minut.

Za kakršna koli vprašanja v povezavi s predavanjem sem na voljo.

Piši mi na:

info@klemen-aeq.com

Predavanje bom vodil Klemen Žagar
Učitelj AEQ metode® 2. stopnje in AEQ dihanja® 1. stopnje


Se vidimo 16. septembra 🕊💆‍♀️💆‍♂️