•  3 minut

Zakaj ne zmorem živeti v tem TRENUTKU? 💆‍♀️ banner

Zakaj ne zmorem živeti v tem TRENUTKU? 💆‍♀️

Kje smo, če nismo v sedanjem trenutku?

Nihalo lahko iz sedanjosti zaniha le v dve smeri. Ali v ruminacijo naše preteklosti ⏮ ali pa v planiranje prihodnosti🔮.

Na tem predavanju bom obravnaval predvsem zataknjenost v prihodnosti, ki je pri sodobnem človeku zaradi pomanjkanja časa bolj pogosta bolj pogosta.

Kako izgleda življenje, ko smo odvisni od razmišljanju o prihodnosti?

Zakaj zaradi velikega števila dogodkov v dnevu, drvimo proti “navideznemu cilju” - proti trenutku, ko bo dela zmanjkalo in si bomo končno oddahnili 😮‍💨

Za hitrost je značilen tunelski vid, tudi na telesni in miselni ravni. S pogledom in telesom hitimo vedno le naprej, z mislimi pa skačemo na naslednja opravila, da se na njih čimbolj pripravimo. Da med opravili ne bo prišlo do nekoristnega čakanja, moramo vse naše dnevne podvige splanirati “u nulo”.

In za tako planiranje moramo misli usmeriti v prihodnost. A pazi zdaj to! Okolje v katerem živimo se veš čas spreminja, in temu primerno je treba naše plane vseskozi prilagajati -

Še več planiranja, še več življenja z glavo v prihodnosti.

V vsem tem hitenju pozabimo nase, za sedanjost ni več časa. Če vmes zbolimo, nas skrbi in zopet razmišljamo, kaj nas čaka za naslednjim ovinkom. Življenje postane eno samo trpljenje.

Ne opazimo več niti lastnega dihanja 🫁, ne čutimo več niti lastnega utripa 🫀. Sedanjost se nam iz sekunde v sekundu izmika in postane naš vaba. Vse napore upremo v to, da poskušamo prelisičiti svet, z namenom, da bomo nekoč pa le zagrizli v opevajoči sadež sorte Biti tukaj in zdaj.

Pa dobro Klemen, pač imaš v glavi malo več misli? A je to res tako hudo?

Preobremenjen tok misli močno definira tudi dogajanje v telesu. Iz telesa poskušamo iztisniti več, kot je trenutno zmožno. In sčasoma fizično ne zmore več prenašati tako velkih pritiskov ter odpove. Telo nas je pustilo na cedilu … pozabimo pa, da smo mi dan za dnem telo izrabljali za vse vrste lastnih interesov in mu nismo pustili niti do besede.. Bolezen nas ustavi in v nas pušča jasno sporočilo - poišči ravnovesje ⚖️.

👉 Zakaj nam misli bežijo v prihodnost?

👉 Zakaj se gibam hitreje od mojih trenutnih zmožnosti?

👉 Ali je mogoče, da se en del mene boji sedanjosti?

👉 Kako s pomočjo AEQ metode® urediti vzrok in pripadajoče negativne psiho-somatske posledice?

V to smer bom zapeljal tokratno predavanje, kjer bomo raziskovali, kaj storiti, da začnemo življensko nihalo umirajti in vračati v sedanjost.

Uvodni razlagi bo sledila tudi predstavitev, kako s pomočjo AEQ metode® urediti vzrok za prehitro življenje in temu pripadajoče negativne psiho-somatske posledice?


Informacije o programu

Kdaj:
Ponedeljek, 6. junij od 20:00 do 21:00 (60min)

Kje:
👉Povezava do video klica👈
Predavanje bo potekalo preko spletnega programa za videoklice Google Meet

🧚🏻‍♀️ Udeležba je brezplačna! 🧚🏻‍♀️


Za udeležbo boste potrebovali sledeče:

  • prostor kjer za čas predavanja ne bo motečih dejavnikov (hrup, ljudje, domače živali, mraz, hladna tla, …)
  • flaško z vodo
  • stabilno internetno povezavo
  • prenosnik ali tablico z delujočim mikrofonom in video kamero

To predavanje predstavlja teoretičnem uvodu v izbrano temo. In od samega predavanja ne morete pričakovati, da boste prišli do trajne spremembe. Za trajno spremembo moramo v proces poleg teorije aktivno vključiti tudi telo - in temu je namenjeno učenje AEQ vaj®.

Če se po predavanju odločite, da želite pri sebi trajno izboljšavo, vam pripročam obisk katerega od mojih večtedenskih spletnih programov ali pa se odločite za individualno spletno učenje (90min).

Trenutno je na voljo 5-tedenski program:

Ja kam pa pridemo brez energije?!

Za kakršna koli vprašanja v povezavi s predavanjem sem na voljo.

Piši mi na:

info@klemen-aeq.com

Predavanje bom vodil Klemen Žagar
Učitelj AEQ metode® 2. stopnje in AEQ dihanja® 1. stopnje


Se vidimo 6. junija 🕊💆‍♀️💆‍♂️