O meni

Moje ime je Klemen. Trenutno živim v zidanici na Ljubnu, v mirnem zavetju dolenjskih vinogradov in okoliških gozdov. To je moj prostor, kjer ta hip raziskujem in prakticiram motive dobrega življenja. Prostor in doživetja si delim še z ženo Klaro in psom Piknikom ♥

V zgodnjih letih sem razvil močan strah do nepredvidljivosti in to je postalo vodilo, da sem večino svoje mladosti raje preživel zaprt v sobi, kot pa da bi raziskoval svet. Preživljanje časa v družbi drugih ljudi me je utesnjevalo, obremenjevalo in utrujalo. To je dovolj močno vplivalo tudi na izbiro mojega prvotnega poklica, saj sem se pred zunanjim svetom umaknil v virtualni svet računalnikov in postal programer. V tem svetu sem se počutil dobro, saj sem lahko nepredvidljivo spreminjal v predvidljivo.

Dolgotrajno sključeno sedenje in nepremično strmenje v ekran mi je začelo povzročati težave tako na telesnem kot tudi psihičnem nivoju. Vedno večja bolečina v vratu in hrbtu ter obdobja depresije so me opozarjali, da večno izmikanje resničnemu zunanjemu svetu ni način življenja, ki si ga je zamislila mati narava. Takrat sem vajeti prijel v svoje roke in se odločil, da bom začel z iskanjem načina življenja, ki je bolj usklajen s pozitivno platjo fizikalnih zakonov narave.

Prva večja odkritja na tem področju sem našel, ko sem v Ljubljani pričel s treningom borilne veščine Wing Chun pod vodstvom Franka Häberlina. Predal mi je veliko znanja na področju ekonomije gibanja, spoznal pa sem se tudi s pomembnostnjo redne prakse ter tehnikami za sproščanje in samoobrambo. V tem obdobju me je vse manj zanimalo delo za računalnikom in vedno bolj odpravljanje odtujenosti do lastnega telesa. Začel sem se zanimati za ljudi, ki so starodavne življenjske metode uspeli prilagoditi, da delujejo tudi v trenutnem - povsem drugačnemu načinu življenja.

Želja po ustvarjalnosti in gibanju, me je pripeljala do gibalca Karima. K njemu sem prišel z željo po izboljšanju svojih gibalnih sposobnosti, dobil pa sem veliko več. Karim je bil prvi, ki me je spoznal z AEQ metodo, in že med prvim srečanjem sem začutil uprabno vrednost prakticiranja le-te. Pozanimal sem se o izvoru metode in odpravil sem se do Aleša Ernsta - ustanovitelja AEQ metode.

AEQ metodo sem izbral, ker mi predstavlja najbolj dovršen in celosten sistem orodij za dvigovanje čustvene in telesne zrelosti, ki sta nujni za trajnostno doseganje celostnih sprememb na bolje. V prvi vrsti sem se začel za to metodo zanimati zaradi razreševanja lastnega neravnovesja, od leta 2020 pa predajam znanje tistim, ki bi pri sebi radi kaj spremenili na bolje, pa jim zaradi pomankanja znanja in orodij to ne uspe.

Moja vizija je, da še naprej odkrivam kreativne in učinkovite načine za odpravljanje Senzorno-motorne amnezije.

Klemen, Klara in Piknik
Klemen, Klara in Piknik

Na izobraževanju za 1. stopnjo AEQ Dihanje®
Na izobraževanju za 1. stopnjo AEQ Dihanje®

Vodenje vaje izobraževanju za 1. stopnjo AEQ metode®
Vodenje vaje izobraževanju za 1. stopnjo AEQ metode®